18 Mart 2013 Pazartesi

mobilya halı perde tamam..

Merhaba,

Cumartesi günü yağmurlu hava sempatisi yapmaya çalışmıştım ama yağmurla beraber bildiğiniz kar yağdı arkadaşlar..Donduk mu ? Evet..Yorulduk mu ? Evet..Ama  biz verimli çalıştık mı ? Evet...

Sabahın köründe kalkıp Modoko'ya gittiğimizi söylemiştim. Yanlış girdiğimiz yolları, kahaltıyı vs saymıyorum kendimize bir yol haritası çizip 12 ye doğru ancak mağazalara bakmaya başlayabildik.

İlk girdiğimiz mağazalar oldukça pahalıydı, öyle böyle değil..e tabi onların da alıcısı var elbet  gayet de güzeller..Bir zaman sonra daha mağazadan içeri girmeden  içerde görünen takıma ne kadar fiyat çıkacağı konusunda az çok öngörümüz oldu.Ben onlara girip zaman kaybetmek istemesem de sevdicek fiyat-performans karşılaştırması yapmak istediğinden geçmiş dönem ziyaretlerimizi de sayarsak totalde yaklaşık 45-50  mağaza ziyaretinde bulunmuşuzdur...Mobilyalar konusunda ansiklopedik bilgiye sahip olduk sayılır.

Sonunda bizi her anlamda ikna edebilecek bir yer bulduk..Bizim isteğimiz tüm mobilyaları tek bir yerden almaktı nitekim de öyle oldu...Yemek odası takımını çiğ beyaz istemiyorduk ve tek renk olsun istemiyorduk, düm düz olsun istemiyorduk sonuç olarak istemediklerimiz ve istediklerimiz bu takımda buluştu.Tam istediğimiz tonda (kapuçino rengi) yemek odası takımı siparişini verdik. Salon için bir 3 lü bir de 2 li koltuk bakıyorduk, sevdiceğin evinde başkasına vermeye kıyamadığımız kulaklı berjerler var, oturma grubunun rengini de biraz daha koyu yaptık ( o rengin ismini tam bilmiyorum  ama o renkte başka bir modelin fotoğrafını çektim unutmamak için..) Koltuk minderleri çiçek desenli olacak. Bu arada sevdiceğin evindeki berjerleri de bu hafta içi alıp  minderlerin deseninde kaplayacaklar..

Yemek odasına uyumlu orta sehpayı beğendik ama daha fonksiyonel bir sehpayı arayışımız vardı..Başka bir sehpayı istediğimiz gibi yapacaklar.Renk model seçimi derken akşamı bulduk. Oradan evimize geçtik halı ölçüleri almak için.

Sevdicek 2 haftaya kadar taşınacağı için perde işini halletmemiz gerekiyordu, daha önce perde için Taç'a gidip bakmıştık hatta ölçülerini alıp model de beğenmiştik. Son karar için mobilyaları bekliyorduk. Önce halılarımızı aldık oradan perdeciye gittik yeniden model beğendik ve perde siparişimizi de verdik.

Evimizdeki küçük odayı misafir odası yapalım demiştik sevdiceğin Yataş'da beğendiği bir kanepe vardı oda küçük olduğundan sığmaz diye düşünüyorduk fakat ölçü alınca o kanepeyi almaya karar verdik onun da siparişini verdik.

Önümüzdeki cumartesi evimizi temizleyeceğiz, perde ve kanepeler gelecek sonraki cumartesi de sevdicek taşınacak kısmetse..Şu an hala ayaklarım ağrıyor.Öyle böyle değil çok yorulduk ikimizde..Rabbim güzel günlerde kullanmayı nasip etsin inşaallah.. Gerçekten her şey heyecan verici..Düğünden sonra uzun bir süre dinlenelim hiç birşey yapmayalım diyoruz ama bu tempoya da alışıyoruz.. tepetaklak olmayız inşallah..

Haftanın ilk günü tüm yorgunluğa rağmen yoğun.. Ben o zaman çalışayım şimdi..Herkese sevgiler..

Möble görsellerimizi de paylaşayım dedim..




 Konsolumuzun kenarları  asimetrik kesim..Sağ taraftaki ceviz renkli kısım çekmeceler..
 Aynı asimetri masa da da var. Masa açılıyor ve açılan kısım ceviz renkli oluyor.



 Oturma grubumuz sol taraftaki  model olsun dedik..Rengi de sağ tarafaki modelin rengi olacak..

Oturma odasına aldığımız kanepe de bu renk olacak minderler turkuaz rengi olacak..Altı sandıklı ve açılınca kocamaaan yatak oluyor.


ve işte halılarımız...Soldan sağa: Salon, antre-hol, mutfak







14 yorum:

  1. gule gule kullanın ısın buyuk bır kısmını halletmişsin hayırlı olsun :)
    evleniyorumm.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. gerçekten hafifledik, sanki herşey tamam gibi geliyor :) çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. güle güle kullanın canımm çok güzel seçimler yapmışsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler canım, sizin mobilyalar belli mi ?

      Sil
  4. Mutlu günlerde kullanın inşallah, hepsi çok güzel.. Eminim eve yerleştirince daha bi güzel olurlar :)

    YanıtlaSil
  5. İnşallah ben de çok merak ediyorum çok sağol canım :)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzeller güle güle kullan cnmmm :) Yerleşmiiş halini merak ediyorummm :)

    YanıtlaSil
  7. Çok Teşekkürler yerleştirince de paylaşacağım inşallah :)

    YanıtlaSil
  8. Nerdeyse bişey kalmamış, herşay tamam.. Ben halı ve perde konusunda çok zorlanmıştım. Hatta halıyı evlendikten 20 gün sonra aldım:)

    Sen tamamlamışsın herşeyi. Evine yerleşince fotoğraflarını paylaş:)

    YanıtlaSil
  9. evet avizeleri de saymazsak ondan sonra ufak şeyler kaldı gibi :) mutlaka paylaşacağım :)

    YanıtlaSil
  10. Hayırlı olsun, çok güzel görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
  11. inşallah evde de güzel olur..çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  12. çok güzel hazırlıklar bunlar.. yorgunluk olsa da sonra bakınca çok keyifliymiş diyorsun: )

    YanıtlaSil
  13. Mobilya satın almadan önce masko mobilya kentini gezmenizi öneririm. O kadar çok mobilya markası var ki aradığınız modeli çok rahat bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil