19 Nisan 2013 Cuma

Ben bu yazıyı anneme yazdım

Canım annem;

Yoldasın şimdi.. kızına ve oğluna geliyorsun..Sabahtan beri bayram sabahı heyecanı var yüreğimde..Yalan değil ya içimde kuşlar, kelebekler...Sen gelene kadar senin sevdiğin türküleri dinliyorum iş yerinde..Zaman senle geçsin yolların çabucak bitsin  diye..

Senelerdir gurbetteyim kendimce..Ne kadar görsem de yetmiyor.. büyüdükçe seni daha iyi anlıyorum sen de beni daha iyi anlıyorsun.Aramızdaki yaş farkı hala  aynı ama gün geçtikçe sen benle küçülüyorsun ben de senle büyüyorum..Rabbimden sonra en yakınım sensin bana..Doymuyorum  doyamıyorum hem doyulmaz ki sana, senin kokuna kim doymuş ki anasına ?

Bu uzaklık gerçekten zor annem, her akşam eve gidince annesinin yüzünü görenleri, kokusunu duyanları kıskanıyorum. Yanımda anneleriyle telefonda konuşurken onlara kızan, sesini yükseltenler oluyor benim içim acıyor o an hemen seni aramak istiyorum senin gönlünü hayır duanı daha çok almak istiyorum.Bazen toplantıda oluyorum o an seni aramak istiyorum bir "alo" diyişin o sesini bir duyuşum beni yeniden toparlayacak yeniden dünyanın sanki en güçlü en cesur insanı olacağım.

Bütün düğün hazırlıklarımı sensiz yaptım annem...Evimizi ,eşyalarımızı alırken, gelinliğimi beğenirken sen yoktun..Bazı şeyleri bilerek senin geleceğin zamana bıraktım o kadar heyecanlıyım ki..

Daha buraya gelmeden ben çok seviyorum diye kabak tatlısı için buranın kabakları daha güzeldir diyip İzmir'den alıp gelmen, kendine yük etmen, yine ben çok seviyorum diye kara lahanayı çarşı pazar dolanıp arayıp bulamaman ve içine dert etmen ve aynı şeyleri kardeşim için de yapman..Her bayram arefesi 4 çocuğunun da ayrı ayrı sevdiği yemekleri tatlıları üşenmeden yorulsan da dinlenmeden yapman, çayımızın şekerine kadar koyup karıştırmanı gün geçtikçe belki evleneceğim diye daha iyi anlıyorum...Sen hep böyleydin annem oysa biz büyüdükçe keşfettik seni, uykusuz gecelerini, bize ulaşamayınca meraktan yükselen tansiyonunun nedenini, Rabbim seni bize bağışlasın annem..Rabbim Sana ve babama  hayırlı, sağlıklı uzun ömürler versin..

5 saat kaldı sana kavuşmama (inşaallah ).

5 yorum:

  1. Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin, Allah kavuştursun diyorum sana:)
    Bol bol hasret giderin öpüşün koklaşın ne güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin canım gerçekten öyle, hiç geçmese zaman ne güzel olur :) çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  2. Bende kendimi çok abartıyorum zannederdim ama demek ki sevgimde bağlılığımda abartı değilmiş. Hele ki o sesini duyma isteği hiç olmadık anlarda geliyor :) Arayamazsam arayana kadar kendimi yiyorum :) Allah hepimizinkine sağlık ve birlikte uzun uzun ömürler versin. Az kaldı bende hafta sonu kavuşacağım ama yine de dur bir arayıp sesini duyayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen ara :) amin canım, Allah başımızdan eksik etmesin..

      sevgiler.

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil