4 Haziran 2013 Salı

11 gün kala yapılmayacaklar :)

22 gün sonra tekrar selamlar,

Ben böyle çifter çifter ortadan kaybolup geri geliyorum..Evlilik süreçleri ile uğraşıyoruz malum. Heyecanımı tarif edemiyorum şu an...15 haziran da Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde nikahımız olacak, 21 Haziran'da İzmir de kına gecem, 22 Haziran da da yine İzmir'de düğünümüz olacak. Nedense ilk oturum olan nikah için daha çok heyecanlanıyorum. Gelinliği ilk kez giyeceğim, insanların karşısına ilk kez o gün çıkacağım, nasıl yürüyeceğim, ayakkabılarla zor olacak mı düşer miyim düşersem nasıl kalkarım  gibi anormal soruları düşünüp duruyorum...

Bu arada iyi ki planlı hareket etmişiz gelinlik, mobilya, ev her şey zamanında sakin sakin halloldu bu yüzden hiç stres yaşamadık elhamdulillah. Aslında sizlerle fotoğrafları paylaşmayı çok istiyorum ama gerçekten o kadar zamanım olmadı hiç..İnşallah düğünden sonra level level paylaşırım.Son 6 ayımda evlilik hazırlıklarının yanına haftada 3 akşam ingilizce kursu, spor,ve diş doktorumu da sığdırdım. Şimdi böyle yazınca 3 kalemden ibaret görünüyor ama insanüstü bir hırs, çaba gösterdim diyebilirim. Zayıflama konusunda hedefime ulaştım 7 kilo verdim istediğim kilonun da altına indim. Şimdi işyerinde beni gören herkes yeter artık daha zayıflama diye kızıyorlar bana. Bir de evlenince zaman ayırmam diye Fatih Üniversitesinin ingilizce kursuna gittim, iş çıkışlarında. Dişlerime tel taktırdığım için haftada 1 diş dokoruma kontrole gittim. Bu arada mucizevi geliyor bana ama tam 2 buçuk ayda dişlerim düzeldi, bir kaç güne çıkacak tellerim inşallah...Sonra koruma amaçlı uzun süreli ama arkadan takacağım..Yanlış bilgi olmasın :)


 Damatlığı da aldık ufak bir tadilata maruz kalacak ( yaka sateninde hafif bir oynama yapacağız )ondan sonra o da tamam. Evleneceklere tavsiyem hiç bir şeyi en sona bırakmayın damatlığı bile zira son dakika sıkıntılar olabiliyor..Bunun için çok uğraşmadım ama neredeyse tüm işlerimi Nişantaşı ve civarında yapmaya çalışıyorum. Evim Mecidiyeköy de olduğu için çok zaman kazandırdı bana Nişantaşı.Gelinliğimi de  oradan aldım, diş doktorum Nişantaşında, damatlığı Nişantaşı'nda yaptırıyoruz, gelin ayakkabılarmı Nişantaşı'ndan aldım, evlenince karşıya geçeceğim ama sanırım çok özleyeceğim Nişantaşını :(

2 kez gelinlik giyeceğim için bir  ayakkabı daha almak istiyorum karşı tarafa taşınmadan onu da halletmem lazım ama  gelelim malum konuya.

 Tam ohhhhhhhh her işimizi zamanından önce hallettik şimdi heyecanlanabiliriz derken memleket karıştı arkadaş...Geçen cumartesi gelinliği almaya gittik,  gelinliği aldık her şey çok güzel  falan,  Nişantaşından  mecburi istikamet Harbiyeye doğru gidiyoruz Ortalık karışık bunu biliyorduk,  da herşey sakindi biz gelinliği alana kadar sonra tabii ki  Toma, biber gazı, tazyikli su ne varsa yanıbaşımızda bitiverdi. , Arabanın içinde olduğumuz için kaçamadık da trafikte gazla başbaşa  kaldık benim tabi aklıma türlü türlü korku senaryoları geliyor arabadan inmek zorunda kalır mıyız diye, Allahın günü de yaşamıyoruz böyle panik, derdimiz sağlıkla huzurla mutlulukla  evlenmek bütün hayatım gözlerimin önünden geçti derler ya benim de bütün evilik hazırlıkalarım gözümün önünden geçti resmen. Bir anda her şey anlamsızlaşabiliyor gerçekten bu telaşede onu anlayamıyoruz. Neyse bir şekilde olay yerinden uzaklaştık ve davetiye dağıtma  mesaisine devam ettik....Bu arada davetiyemizi çok sevdik, insanlar beğendikçe daha çok sevdik,  nikah şekerlerimizle de uyumlu oldu.




Velhasıl kelam anladım ki; hayat hep bir şekilde koşturmaca ile geçiyor.John Lennon  güzel özetlemiş "Hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir " Böyle zamanlarda oluruna bırakmak ve memleket de dahil  herkes için dua etmek gerekiyor sanırım.

Mesai bitmeden yazayım ben, gelelim yapılmayacaklara;

Hiç bir işinizi son haftaya bırakmayın !
Kafanızda gereksiz kurgular korkular oluşturmayın !
Ben kişisel olarak yüzümü dinlendirme maksatlı son bir haftadır makyaj yapmıyorum ve sakın su içmemezlik yapmayın :) Ödemi atalım cildimizi güzelleştirelim.

Gelinliğinizi gelinlikçiden almadan önce denememezlik yapmayın. Mutlaka tarlatanı kontrol edin  (alakasız bir tarlatanla son dakika golü yemeyin)

Nikah ve düğünde çalınacak müzikleri slaytları son dakikaya bırakmayın, önceden birşeyler yapmaya başlarsanız daha yaratıcı fikirler olabilir, ve bunları uygulamak için zamanınız olabilir.

Gelelim en önemlisine, hiç bir şey planladığınız gibi gitmeyebilir ama bu en mutlu günümüzü mahvetmemeli, son günlerde evlenenen bir çok arkadaşım gereksiz şeylere kafasını takıp en güzel anların tadını çıkaramamış..Biliyoruz ki illa ki sıkıntılar olacak önemli olan nasıl karşıladığımız. O günün en heyecanlı insanları olarak kritik bir durum olduğunda mantıklı düşünemeyebiliriz, mantığına güvendiğiniz ya da sizi iyi tanıyan sakinleştirebilecek kişileri yanınızdan ayırmayın...

Benim 11 günüm kaldı, şirkettekiler de benimle bereaber saydılar benim kadar heyecanlılar :)  nikaha kadar yazamayabilirim ama nikahla düğün arası buralarda olmaya çalışırım..

Herşey gönlümüzce olsun..
Sevgiler..





12 yorum:

  1. Hadi bakalım çok az kalmış heyecan dorukta, her şey gönlünce olsun inşallah :)
    evleniyorumm.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. canım kınamız aynı gün yaa :))) hayırlısı olsun inşallah şimdiden tebrik ediyorum çok öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hadi ya :) tertip olduk desene :) ben de tebrik ederim sizi canım inşallah her şey istediğimiz gibi olur..öptüm :)

      Sil
  3. benimde son 1 haftam..heyecan üst seviyede..çook çok tebrik ediyorum canım, mutluluklar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdi benim de son bir haftam ben de tek hanelere düştüm acayip bir heyecan var :) Sana da mutluluklar canım :)

      Sil
  4. Bu kadar yoğunluğun sonu mutlulukla noktalanır insallah canım:) Şimdiden tebrik ediyorum!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay canım inşallah son bir hafta :) en hızlı bu hafta geçecek sanırım :( Çok teşekkürler :)

      Sil
  5. Sen 11 gün deyince içimi heycan kapladı hemen kendiminkini yeniden saydım :)
    Allah alnımızın akıyla huzurla mutlulukla atlatmayı nasip etsin inşallah.
    Canı gönülden kolaylılar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  6. 5 günüm kaldı saya saya bitiriyoruz canım ya, amin amin bu son günlerin heyecanı da çok başka, amin canım Allah utandırmasın hiçbirimizi, çok öpüyorum :)

    YanıtlaSil