13 Ocak 2015 Salı

Süper mi bu dadı ? Gerçekten mi ?

Selam..


Son günlerdeki havaların dengesizliğinden olsa gerek en son üniversiteli yıllarımda olduğu kadar tuhafım.


Kar yağması insanın her türlü psikolojisini etkiliyor..İstanbul trafiğinde kar yağmasına sevinemezken her yerin bembeyaz olması insanın ruhuna iyi geliyor diğer yandan.Cuma günü karlı hava cumartesi yağmurlu pazar da güneşli, pazartesi yağmurla gelen kar,salı güneşli derken ferahlasam mı daralsam mı bilemiyorum hala..


Bir de işler güçler..Yeni haberler, yeni olasılıklar, riskler, fırsatlar, kararsızlıklar ve tevekküller..






Dün gece geç saate kadar çalıştım, daha doğrusu eve iş getirdim pc başında çalıştığım için arada tv açık kulağım tv deydi..


Diziden sonra Süper Dadı denilen program başladı, ikiz kız çocukları olan ve 3. çocuğa 8 aylık hamile olan bir anne ve babanın çocuklarıyla olan iletişimlerini gözlemledim..


Çocuk sahibi olmayan biri olarak Süper Dadı nın mola paspası olayı ne kadar doğru bilmiyorum ama ilk molada çocuk 38 dakika boyunca ağladı çırpındı ve 8 aylık hamile anne de sandalyeye oturup çocuğunun ağlamasını izlemek zorunda kaldı..Bana bu uygulama anneye de çocuğa da resmen işkence gibi geldi..Programın sonunu izlemedim bilmiyorum ama çok etkilendim o sahnelerden.. Tabi benim bilinçaltı hemen devreye girip konuyu rüyama soktu...Yeni doğmuş erkek bebek annesiymişim bir sebepten dolayı evden çıkıyorum eşim de evde yok ve bebek yattığı yerden düşüyormuş odanın içine girene kadar onun çığlıklarını duydum ve korkarak uyandım..Neredeyse eşimi uyandırıp çocuğumuz yere düştü falan diyecektim..Bir süre de uyuyamadım.


Çocuk sahibi olmak gerçekten büyük sorumluluk..Çocuğun karakterinin önemli bir kısmı anne baba davranışları etkiliyor. 2000 sonrasında doğan çocuklara Z kuşağı diyorlar ama bence 2010 dan sonra doğanlar da ayrı bir kuşak olacak bu süper dadı uygulamaları yüzünden...




Allah ebeveynlerin yardımcısı olsun..


Sevgiler..

























3 yorum:

  1. o programı bende bir kaç kez izledim :)) bazı şeyler gerçekden bazen garip geliyor bazıları da doğru geliyor çocuk çok büyük sorumluluk bende bu ara yatağında uyuması için bebişimi ikna etmeye çalışıyorum dün tam 1.30 saat o yatakdan kalktı ben geri yatırdım bunu anlaması için uğraştım bi ara ağladı oturup izledim çünkü gece deliksiz uyumasını istiyorsam izlemek zorunda idim inan bana her saniye acaba alıp kucağımda sallasammı dedım öyle zorki ama sallarsam gece 4-6 kez kalkıp ağlıyor fakat kendı başına yatağında uyursa sadece 1-2 kez uyanıyor kaliteli uyku alması yemek kadar onemlı yanı kısaca çocuk eğitimi çok zor :D

    YanıtlaSil
  2. az önce uzun bir yorum yazmama rağmen sayfa yüklenemedi yorumum gitti gültencim :( özetle yazayım eminim çok zor çocuk bakımı büyütmesi, herkes kendince bir yöntemde karar kılıyor ama doğru ama yanlış..bana da yanlış gelen gün içerisinde anneden başka birşey görmeyen çocukların evde bir kamera ve tanımadıkları bir kadınla 4-5 gün boyunca mola paspasıyla terbiye edilmeye çalışılması..uyku ve yeme alışkanlıkları konusunda uygulamaları başarılı oluyor sanırım ama o mola paspası olmayaydı iyiydi :) bizim kültürümüze ters o anne babanın konuşmaları çok yapmacık mecburiyet üzerine gibi..

    YanıtlaSil
  3. Benimde çocuğum yok ama herhalde çocukken annem beni paspasın üzerine koyup bekletseydi çokta hoşuma gitmezdi herhalde

    YanıtlaSil